Home >> Kronika
Dzień Geodety

Dnia 21. 03. 2016 roku w naszej szkole odbył się I Dzień Geodety. Na uczniów klas geodezyjnych w tym dniu czekało wiele ciekawych atrakcji. Wydarzenie rozpoczęło się od popularnego telewizyjnego konkursu, ale w wydaniu Geodów czyli Geoliady. W konkursie zmierzyły się drużyny Geodetek i Geodetów. Po zaciętej walce zwyciężyła drużyna Geodetów w składzie: Dariusz Brodziak 4G, Tomasz Pietrzak 1G, Adrian Mazurek 1G, Michał Depta 3G, Damian Zalewski 4E.

Następnym punktem programu były wykłady i prezentacje sprzętu przeprowadzone przez naszych gości:

• „Pomiary zintegrowane” – pokaz sprzętu firmy Trimble, prowadzący - Pan Kamil Ciuraj, pracownik firmy Trimble
  • „Uprawnienia zawodowe potrzebne czy nie?” - wykład, prowadzący - Pan Marek Kłopotek, prezes SGP
  • „Nowości w geodezji” – pokaz sprzętu firmy TPI, prowadzący - Pan Piotr Matyjasek, pracownik firmy TPI

Między wykładami rozegrany został drugi znany konkurs telewizyjny „1 z 10”, w którym uczniowie mogli wykazać się obszerną wiedzą geodezyjną. Konkurs wygrała uczennica klasy 1G Ilona Skoczylas.

Uczniowie mieli również możliwość sprawdzenia swoich umiejętności z zakresu poziomowania i centrowania oraz budowy tachimetru. Tytuł Super Szybkiego Geodety otrzymali: Michał Depta 3G (kategoria 3 i 4 klasy) oraz Paweł Bandosz 2H (kategoria 1 i 2 klasy) a tytuł Wszechwiedzącego Znawcy Budowy Tachimetru zdobył zespół dziewcząt: Jowita Jędrasik i Patrycja Kowalczuk z 3G.

Impreza przebiegała bardzo słodko. Uczniowie wszystkich klas geodezyjnych, specjalnie na ten dzień upiekli ciasta, których można było skosztować w trakcie przerwy w przygotowanej kawiarence.

Na koniec obchodów Dnia Geodety przeprowadzony został ostatni konkurs „TABU”. Tym razem do boju stanęli Uczniowie i Nauczyciele. Po bardzo emocjonującej walce zwyciężyli Uczniowie.

Impreza zakończyła się rozlosowaniem Nagrody Głównej, a tytuł Mistrza Krzyżówki zdobył Łukasz Sobkowicz z klasy 3G. Bardzo dziękujemy sponsorom za przekazane nagrody i pomoc w realizacji naszego przedsięwzięcia.

Wszystkim zwycięzcom gratulujemy i zapraszamy za rok.