Home >> Kronika
Przyłącz się do naszej akcji

Jesteśmy 20-osobową grupą uczniów klas II i III w Państwowych Szkołach Budownictwa i Geodezji w Lublinie. Już niebawem, bo 13.04.2016 organizujemy akcję społeczną, której celem będzie uświadomienie mieszkańcom naszego miasta, jak bardzo Lublin jest fajny. Za pomocą ogromnej tablicy ustawionej w centrum miasta i mazaków, postaramy się zebrać setki wpisów od mieszkańców naszego miasta. Na wspomnianej tablicy zarówno mieszkańcy miasta, jak i turyści będą mogli napisać dlaczego lub za co kochają Lublin – do tego będziemy ich zachęcać od godziny 8:00 do godziny 15:00.

Inicjatywa ta będzie realizowana w ramach ogólnopolskiego programu „Akademii Nowoczesnego Patriotyzmu”, którego uczestnikami jesteśmy. Głównym założeniem programu jest szerzenie postaw patriotyzmu (głównie lokalnego) wśród uczniów szkół ponad gimnazjalnych. Więcej o Akademii tutaj: https://www.facebook.com/AkademiaNP

Dodatkowo w tym samym dniu przeprowadzimy sondę uliczną, w której sprawdzimy wiedzę mieszkaoców Lublina dotyczącą historii oraz teraźniejszości Lublina. Każda z prac (w ramach projektu wykonujemy ich trzy) jest oceniana. Do tej pory wykonaliśmy krótki film przedstawiający „lokalnego patriotę” http://anp.kj.org.pl/szkoly/panstwowe-szkoly-budownictwa-i-geodezji-w-lublinie/#tab-3
Na wyżej wymienionej stronie można na nas głosować. Do tego chcemy zachęcać w najbliższych tygodniach, gdyż nasze szanse na zwycięstwo w projekcie wydają się być bardzo duże.

[o filmie pisaliśmy tutaj...]

Zwracamy się do Państwa, gdyż naszym zdaniem współpracując razem, wszyscy możemy skorzystać. Sama inicjatywa wydaje się być ciekawa i z pewnością zainteresuje mieszkaoców Lublina. My ze swojej strony jesteśmy gotowi do każdej współpracy. Możemy podesłać zdjęcia z akcji, nasz komentarz i krótki opis. W zamian prosilibyśmy o pomoc w promocji inicjatywy i nas jako szkoły i grupy, która jest uczestnik Prosimy o odpowiedź.

Koordynator Projektu : Sebastian Peret
tel: 502 245 242 email: